Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Gezonde Pizza ->; low-carb

Gezonde Pizza ->; low-carb

Door: Hania28

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2017

Ingrediënten 1 personen


Voor de low-carb pizza bodem:

100 gram amandelmeel
1 ei
peper & zout

Voor de pizza-topping (kan je natuurlijk ook lekker zelf bepalen wat wel/niet
tomato frito
knoflook
biologische Italiaanse kruiden
geraspte kaas
feta kaas
jalapeno pepertje
cherry tomaatjes in halve stukken
rucola
tonijnstukken (blikje) voor extra portie eiwitten


Verder heb je nodig


Oven, bakplaat, bakpapier, deegroller


Dit heerlijke recept van onze eigen huisblogger Nadia gekregen. Gezonder eten maar dan nog wel lekker blijven eten, daar hou ik van!

En ook fijn als manlief en de kids het ook mee eten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng het amandelmeel met een snufje peper, zout en ei.
Als je het amandeldeeg goed gemengd hebt, blijft het wat nattig en leg het deeg nu op een stuk bakpapier.
Scheur nu nog een extra stukje bakpapier af en tussen deze 2 velletjes bakpapier rol je het amandeldeeg plat uit tot je een egale dunne pizza-bodem hebt. Het bovenste vel bakpapier voorzichtig weg en leg je pizzabodem op een bakplaat in de oven.
Bak de pizzabodem in ongeveer 15 minuten af.
Pers de knoflook of snijd in kleine stukjes fijn en fruit in olijfolie, doe dan de tomato frito (tomatensaus) erbij en de Italiaanse kruiden.
Als je pizzabodem mooi lichtbruin is doe je de tomatensaus eroverheen, dan de tonijnstukken, geraspte kaas, feta, de jalapeno in reepjes en de gehalveerde cherrytomaatjes erop.

Zet de belegde pizza terug in de oven voor nog een minuut of 7-8. Houd je pizza in de gaten zelf zie je het beste wanneer die een mooie kleur heeft en de kaas goed gesmolten is.

Haal de pizza uit de oven en top af met nog een handje rucola en eventueel nog wat druppeltjes olijfolie of balsamico.

Eetsmakelijk!

Tags, , ,

Serveertip

Voeg nog een klein beetje geroosterde pijnboompitjes toe voor extra bite!

Bron

Https://www.basboernoten.nl/gezonde-amandelmeel-pizza



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hania28
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top