Limburgs zuurvlees met Maestrichter stroop

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2017
  • Limburgs zuurvlees met Maestrichter stroop

    Limburgs zuurvlees met Maestrichter stroop

    Limburgs zuurvlees met Maestrichter stroop

Van oudsher een typisch Limburgs en authentiek stroopgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
800g stoofvlees (poulet of riblappen) (paard of rund)
5 dl water
5 dl azijn
3 laurierblaadjes
2 kruidnagels
500g uien
5 eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop
2 plakken ontbijtkoek
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 337,95 kcal
Koolhydraten 20,94 g
Eiwitten 28,74 g
Vetten 13,04 g

Bereidingswijze

Zuurvlees is een typisch Limburgs streekgerecht dat in zowel Nederlands als Belgisch Limburg wordt gegeten. Het lijkt wat op stoofvlees en hachee, maar is iets zuurder en zoeter. In elke frituur is wel een portie zuurvlees bij de frietjes te bestellen.
recept-limburgs-zuurvlees-met-stroop-2

Snij, indien nodig het vlees in dobbelsteentjes. Snij de uien grof. Leg het vlees in water en azijn (50/50) met de uien, laurierbladen, kruidnagels, zout en peter. Het vlees moet ruim onder water staan. Voor een extra zoete smaak kun je hier al een eetlepel Frutesse Maestrichter fruitstroop toevoegen. Laat 24 uur marineren.

Zeef de marinade en vang het vocht op. Bewaar ook laurierbladen en kruidnagels. Braad het vlees aan in een ruime braadpan. Giet er vervolgens de marinade bij tot het vlees net onder water staat. Doe er de laurierbladen, de kruidnagels en de uien bij. Het geheel (ongeveer 2 uur) gaar laten sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim er af.

Als het vlees uit elkaar valt is het gaar. Voeg de plakken ontbijtkoek en de Frutesse Maestrichter fruitstroop toe om op smaak te brengen en te binden. Eventueel met peper en zout op smaak maken.

Serveertip

Serveren met frietjes en salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten