Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hindesteaks met sjalotjes en Luikse siroop

Hindesteaks met sjalotjes en Luikse siroop

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2017

Ingrediënten 4 personen


6 hindesteaks (eventueel diepvries)
2 sjalotten
1 eetl. Luikse siroop
0.5 dl cognac
1 eetl. mosterd
0.5 blokje kippenbouillon
0.5 dl room
3 eetl. boter
1 snuifje tijm (vers)
1 blaadje laurier
peper en zout



Machtige hindensteaks met een overheerlijk sausje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snipper de sjalotten en stoof ze glazig in 1 eetl. boter. Voeg 0,5 blokje kippenbouillon toe, 1 dl water, tijm en laurier. Laat afgedekt 5 min. zachtjes stoven.
- Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.

Bereiding15 min.
1. Verhit 2 eetl. boter in een Braadpan. Kleur er de hindesteaks goudbruin in, gedurende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
2. Blus met de cognac, giet er het sjalottenstoofsel bij en voeg de mosterd toe.
3. Laat afgedekt gaar worden op een matig vuur gedurende 5 à 7 min. Het vlees mag nog lichtrood zijn.
4. Haal het vlees uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg 1 eetl. Luikse siroop toe en 1/2 dl room. Laat lichtjes inkoken.

Afwerking
Snij de hindesteaks in sneetjes, schik die in waaiervorm op de borden en lepel er wat saus naast. Dien op met gebakken appelpartjes of fijne boontjes en aardappelgratin.

Tags

Serveertip

Wijnsuggestie : Museum Real Reserva- D.O. Cigales €" Spanje

De Museum Real wordt gemaakt van met de hand geplukte en streng geselecteerde tempranillodruiven. Die groeien aan 60 jaar oude wijnranken. De jonge wijn rijpt 2 jaar in Franse eiken vaten. U proeft dan ook een heel intense en krachtige wijn met pittige aroma's van gekonfijt fruit, veel kruiden (zwarte peper) en een zachte houttoets.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top