Vegan spaghetti bolognese
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Vervang het vlees in bolognesesaus eens en maak je spaghetti vegan, helemaal zonder dierlijke producten en super lekker!
Ingrediënten 6 personen
500 g spaghetti2 uien, fijn gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
300 g linzen, uit blik of geweekt
200 g champignons, grof gesneden
1 stengel bleekselderij, geraspt
2 wortels, geraspt
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
2 blikjes tomaten blokjes
1 pakje tomaten frito (gezeefde tomaat)
2 laurierblaadjes
1 bouillonblokje (veganistisch)
1 el BBQ saus
10 g peterselie, fijn gesneden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 440,77 kcal |
Koolhydraten | 75,66 g |
Eiwitten | 20,02 g |
Vetten | 3,44 g |
Benodigdheden
Diepe koekenpan, soeppan, Snijplank en mesBereidingswijze
1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat in de soeppan.
2. Fruit ondertussen het uitje in de diepe Koekenpan. Voeg hier de linzen, champignon, bleekselderij, wortel, knoflook en gedroogde Italiaanse kruiden aan toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
3. Schenk hier de tomatenblokjes en tomaten frito bij. Voeg de laurierblaadjes, bouillon en de BBQ saus toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten op het vuur pruttelen.
4. Serveer met de spaghetti en garneer met de peterselie.