Vegan spaghetti bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Vegan spaghetti bolognese

    Vegan spaghetti bolognese

    Vegan spaghetti bolognese

  • Vegan spaghetti bolognese

    Vegan spaghetti bolognese

    Vegan spaghetti bolognese

Vervang het vlees in bolognesesaus eens en maak je spaghetti vegan, helemaal zonder dierlijke producten en super lekker! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 g spaghetti
2 uien, fijn gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
300 g linzen, uit blik of geweekt
200 g champignons, grof gesneden
1 stengel bleekselderij, geraspt
2 wortels, geraspt
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
2 blikjes tomaten blokjes
1 pakje tomaten frito (gezeefde tomaat)
2 laurierblaadjes
1 bouillonblokje (veganistisch)
1 el BBQ saus
10 g peterselie, fijn gesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 440,77 kcal
Koolhydraten 75,66 g
Eiwitten 20,02 g
Vetten 3,44 g
Benodigdheden
Diepe koekenpan, soeppan, Snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat in de soeppan.
2. Fruit ondertussen het uitje in de diepe Koekenpan. Voeg hier de linzen, champignon, bleekselderij, wortel, knoflook en gedroogde Italiaanse kruiden aan toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
3. Schenk hier de tomatenblokjes en tomaten frito bij. Voeg de laurierblaadjes, bouillon en de BBQ saus toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten op het vuur pruttelen.
4. Serveer met de spaghetti en garneer met de peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Sabine_Gaastra avatar
Sabine_Gaastra

Doorsturen

Home Recepten