1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Vegan spaghetti bolognese

Vegan spaghetti bolognese

Door: Sabine_Gaastra

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2017

Ingrediënten 6 personen


500 g spaghetti
2 uien, fijn gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
300 g linzen, uit blik of geweekt
200 g champignons, grof gesneden
1 stengel bleekselderij, geraspt
2 wortels, geraspt
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
2 blikjes tomaten blokjes
1 pakje tomaten frito (gezeefde tomaat)
2 laurierblaadjes
1 bouillonblokje (veganistisch)
1 el BBQ saus
10 g peterselie, fijn gesneden


Verder heb je nodig


Diepe koekenpan, soeppan, Snijplank en mes

Vegan spaghetti bolognese
Vegan spaghetti bolognese

Vervang het vlees in bolognesesaus eens en maak je spaghetti vegan, helemaal zonder dierlijke producten en super lekker! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat in de soeppan.
2. Fruit ondertussen het uitje in de diepe Koekenpan. Voeg hier de linzen, champignon, bleekselderij, wortel, knoflook en gedroogde Italiaanse kruiden aan toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
3. Schenk hier de tomatenblokjes en tomaten frito bij. Voeg de laurierblaadjes, bouillon en de BBQ saus toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten op het vuur pruttelen.
4. Serveer met de spaghetti en garneer met de peterselie.

Tags, , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top