Rib-eye met Griekse stijl groenten uit de oven

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-10-2017

Vorige week lekker Grieks gegeten in het plaatselijke Grieks restaurant, heerlijk. "Komaan" dacht ik dit weekend, "laat ik ook eens op z'n Grieks gaan". Met dit gerecht is dit super gelukt, al zeg het zelf

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Rib-eyes
1 aubergine
1 gourgette
1 rode paprika
300 gram geschilde zoete aardappel
1 grote vleestomaat
150 gram feta blokjes
Griekse kruiden (ik gebruik AH gevriesdroogde mediterrane kruiden)
Olijfolie
bakje zuivelspread (eventueel light)
teentje knoflook
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bij voorkeur BBQ, een echte
oven
ovenschaal

Bereidingswijze

Snij de aubergine in plakken, bestrooi deze met zout en laat uitlekken in een vergiet
Kook de aardappelschijfjes voor, ca 10 minuten
Snij de paprika in repen en gaar deze voor in de magnetron, 4 minuten
Snij de courgette in repen en de tomaat in plakken
Besprenkel de bodem van de Ovenschaal met olijfolie
Leg achtereenvolgens de aubergine, wat Griekse kruiden, de paprika en de courgette in de schaal
Besprenkel de courgette met wat olijfolie
Vul de schaal verder met de aardappelschijfjes en de tomaat plakken en strooi wat Griekse kruiden op het geheel
Verspreid de kaasblokjes over de schotel
Plaats de schaal in een voorverwarmde over (200 gr), ca 20 minuten

Maak een sausje van de zuivelspread, geperst teentje knoflook, zout, peper en maak het smeuïg met olijfolie

Kruid de rib-eyes met zout en Griekse kruiden
Gril de rib-eye aan beide zijden in ca 10-12 minuten, bij voorkeur op een houtskool / briketten gestookte BBQ

Serveer de rib-eye met de saus en de groenten


Serveertip

Ik heb er een heerlijke rode wijn uit Moldavië bij gedronken, Radacine Vintage uit 2015

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten