Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. aubergine-granaatappelsalade

aubergine-granaatappelsalade

Door: annemiekmooij

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-10-2017

Ingrediënten 3 personen


- 2 aubergines, overlangs in plakken van 4 mm gesneden.
- 3 el olijfolie
- rasp en sap van 2 biologische citroenen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1,5 el witte wijnazijn
- 1,5 el extra vergine olijfolie
- handvol grofgehakte munt
- handvol grofgehakte peterselie
- de pitten van een granaatappel
- 100 g pecorino (zachte: dotjes maken. harde: grof schaven)
- zeezout
- versgemalen zwarte peper




Tijdens de vakantie in Ttalie zag ik dit recept in een Libelle. Thuis meteen gemaakt, en het is verrassend lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de plakken aubergine met zout, leg er iets zwaars op en laat ze 15 minuten staan. Dep ze daarna droog met keukenpapier en bak/grill ze in een beetje olijfolie. maak een dressing van de citroenrasp, citroensap, knoflook, azijn en olie. besprenkel de aubergineplakken met de dressing, en daarover de gehakte kruiden, granaatappelpitten en pecorino.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemiekmooij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top