kip parmo

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-09-2017
  • kip parmo

    Kip parmo

    Kip parmo

  • kip parmo

    Kip parmo

    Kip parmo

volgens de makers is dit een variant op chicken parmigiana , het zal best, ik heb dat nog nooit gegeten ook zou het in Engeland Pub/kroeg voer zijn , nou dan is het wel eetcafe 2.0 spul ( morgen maar eens even met me local gaan overleggen waarom dit niet op de kaart staat )
kortom jolly good food!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
kip:
2 kipfilets
50 gram bloem
1 ei , geklopt
50 gr, parmezan geraspt
bordje panko
1 tl. gedroogde oregano
paar basilicum blaadjes
z/p udm.
saus:
1 el. olijf olie
2 sjalotten gesnippert
2 tenen knof gesnippert
50 ml. rode wijn
1 tl. oregano
half blik cherry tomaatjes, zie foto
suiker ( proeven na het koken ! is waarschijnlijk niet nodig )
z/p naar smaak

extra:
1 teen knof
olijfolie ( spray is handiger )
2 bollen mozzarella in dunne schijven
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 908,61 kcal
Koolhydraten 45,67 g
Eiwitten 72,35 g
Vetten 44,84 g
Benodigdheden
oven
ovenschaal 2 x ( de 2 filets moeten er plat in kunnen naast elkaar , liever te klein dan te groot )
kommen
kookpan met dikke bodem
plasticfolie
deegroller

Bereidingswijze

kip:
verwarm je oven op 180C
meng panko met parmezan en oregano in 1 kom.
ei in kom 2 , bloem in kom 3 ja we gaan dus paneren
snijd de kip open, ontvlies en klap open , leg tussen 2 vellen plastic en rol wat dunner uit met de deegroller ( slaan kan ook :) ) bestrooi met zout en peper
haal vervolgens door bloem, ei , paneer en druk even aan.
spray of smeer je schaal heel licht in , leg de filets erin spray er nog wat olie over en bak 12 tot 14 minuten, dat is net/net niet gaar ja, maar geen paniek ze gaan nogmaals in de oven.
saus:
verwarm wat olie en voeg daar de sjalotten aan toe, op laag vuur super glazig bakken
voeg knof toe en bak dat 2 minuutjes mee, vervolgens de wijn , zet vuur hoog en kook in tot de helft roeren! dan de oregano en de helft van het blik incl. saus ( ook de helft ) toe , origineel is dit recept voor 4 , dus was beetje aanpassen.
zet nu vuur zeer laag, deksel op de pan en laat sluimmeren ik weet geen betere vertaling , voor 8 a 10 minuutjes.
proef en als je het te zuur vindt even wat suiker erbij, dat kan als je verse tomaten gebruikt.
sudder nog tien minuten met veel roeren tot een dikke saus , we willen niet veel vocht , is dat wel het geval , zeef het vocht weg.
neem de laatste teen knof en smeer de ovenschaal goed in , vul de bodem met de saus en leg daar vervolgens de kip op.
bedek nu de kip met de plakken mozzarella zodat alles bedekt is.
bak 15/20 minuten af in de oven tot heet en kaas licht bruin en gesmolten is ( blijf er even bij de laatste 5 minuten , elke oven is anders )

Bron

http://www.bbc.co.uk/food/programmes/b087xjtg

Serveertip

vaak met frietjes , maar pasta past prima , lekker bokbiertje erbij is een goede combi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten