kip parmo
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-09-2017
volgens de makers is dit een variant op chicken parmigiana , het zal best, ik heb dat nog nooit gegeten ook zou het in Engeland Pub/kroeg voer zijn , nou dan is het wel eetcafe 2.0 spul ( morgen maar eens even met me local gaan overleggen waarom dit niet op de kaart staat )
kortom jolly good food!
Ingrediënten 2 personen
kip:2 kipfilets
50 gram bloem
1 ei , geklopt
50 gr, parmezan geraspt
bordje panko
1 tl. gedroogde oregano
paar basilicum blaadjes
z/p udm.
saus:
1 el. olijf olie
2 sjalotten gesnippert
2 tenen knof gesnippert
50 ml. rode wijn
1 tl. oregano
half blik cherry tomaatjes, zie foto
suiker ( proeven na het koken ! is waarschijnlijk niet nodig )
z/p naar smaak
extra:
1 teen knof
olijfolie ( spray is handiger )
2 bollen mozzarella in dunne schijven
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 908,61 kcal |
Koolhydraten | 45,67 g |
Eiwitten | 72,35 g |
Vetten | 44,84 g |
Benodigdheden
ovenovenschaal 2 x ( de 2 filets moeten er plat in kunnen naast elkaar , liever te klein dan te groot )
kommen
kookpan met dikke bodem
plasticfolie
deegroller
Bereidingswijze
kip:
verwarm je oven op 180C
meng panko met parmezan en oregano in 1 kom.
ei in kom 2 , bloem in kom 3 ja we gaan dus paneren
snijd de kip open, ontvlies en klap open , leg tussen 2 vellen plastic en rol wat dunner uit met de deegroller ( slaan kan ook :) ) bestrooi met zout en peper
haal vervolgens door bloem, ei , paneer en druk even aan.
spray of smeer je schaal heel licht in , leg de filets erin spray er nog wat olie over en bak 12 tot 14 minuten, dat is net/net niet gaar ja, maar geen paniek ze gaan nogmaals in de oven.
saus:
verwarm wat olie en voeg daar de sjalotten aan toe, op laag vuur super glazig bakken
voeg knof toe en bak dat 2 minuutjes mee, vervolgens de wijn , zet vuur hoog en kook in tot de helft roeren! dan de oregano en de helft van het blik incl. saus ( ook de helft ) toe , origineel is dit recept voor 4 , dus was beetje aanpassen.
zet nu vuur zeer laag, deksel op de pan en laat sluimmeren ik weet geen betere vertaling , voor 8 a 10 minuutjes.
proef en als je het te zuur vindt even wat suiker erbij, dat kan als je verse tomaten gebruikt.
sudder nog tien minuten met veel roeren tot een dikke saus , we willen niet veel vocht , is dat wel het geval , zeef het vocht weg.
neem de laatste teen knof en smeer de ovenschaal goed in , vul de bodem met de saus en leg daar vervolgens de kip op.
bedek nu de kip met de plakken mozzarella zodat alles bedekt is.
bak 15/20 minuten af in de oven tot heet en kaas licht bruin en gesmolten is ( blijf er even bij de laatste 5 minuten , elke oven is anders )
Bron
http://www.bbc.co.uk/food/programmes/b087xjtg
Serveertip
vaak met frietjes , maar pasta past prima , lekker bokbiertje erbij is een goede combi
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties