Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Hartige notentaart

Hartige notentaart

Door: knuffelbeer

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2017

Ingrediënten 4 personen


Boter om in te vetten
500 g vastkokende aardappelen
50 g walnoten
50 g cashewnoten, ongezouten
50 g pinda's, ongezouten
1 ui, gesnipperd
125 ml halfvolle crème fraîche
2 eieren
1 theelepel versgemalen peper
1 komkommer
100 g radijs


Verder heb je nodig


Springvorm 20cm
Staafmixer (fijnhaken)
Keukenmachine (raspen)


Doe eens iets heel anders met die vertrouwde piepers: maak er een taart van! Met een vulling van gehakte noten en een frisse salade van komkommer en radijs een heerlijk vegetarische maaltijd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een springvorm (doorsnede 20 cm) in.
2. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
3. Hak de noten fijn met een staafmixer of in de Keukenmachine.
4. Meng de aardappelrasp met noten en ui in een kom en roer de crème fraîche erdoor.
5. Klop de eieren los met peper en schep ze door het aardappelmengsel.
6. Doe het mengsel in de springvorm.
7. Bak de taart in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.

Tags,

Serveertip

Lekker met komkommer en radijs.

Bron

Https://www.diabetesfonds.nl/recepten/hartige-notentaart



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knuffelbeer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top