Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. *****GEROOKTE CASSELERIB MET MOSTERDHONING-SAUS EN AARDAPPELS*****

*****GEROOKTE CASSELERIB MET MOSTERDHONING-SAUS EN AARDAPPELS*****

Door: harry_bijl

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2017

Ingrediënten 4 personen


=4 plakken rauwe Casselerrib, ca.1cm dik.
=150 gram gerookt Spek, in dunne plakken.
= 4 eetl. grove Mosterd.
=2 tl Honing
=2 eetl. Venkelzaad, gekneusd.
=4 eetl.witte Wijn. = 75 gram Boter.
=4 grote aardappels. = 16 blaadjes Salie, waarvan
8 fijngesneden.
=400 gram Diepvrieserwtjes.
=4 schijven Citroen. = Bloem ; Olijfolie ; Peper en Zout.


Verder heb je nodig


+MAGNETRON
+2 Koekenpannen.
+Kookpan.
*GRILL.


Ontbijtspek, Bacon,Runderrookvlees of een
sappige rookworst: De smaak van gerookt vlees
is onmiskenbaar
In het vlees proef je de passie !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Was de aardappelen zorgvuldig.
Prik gaatjes in de schil en zet ze 16 minuten
in de magnetron op 850 watt of kook ze gaar.
Bak de plakken spek in hun eigen vet..
2.Smelt in een andere pan 50 graqm boter en
voeg de mosterd,honing,fijngesneden salieblaadjes
het venkelzaad en versgemalen peper toe. Doe de
witte wijn erbij en laat het geheel 5 minuten inkoken.
3.Dep de casselerrib droog en bestuif de plakken met bloem.
Doe de rest van de boter in een Koekenpan en bak ze
5 minuten aan iedere kant mooi bruin.
4.Kook de erwtjes een minuut in water met zout. Spoel ze
koud na zodat ze mooi groen blijven.
Meng de uitgebakken spekjes en het spekvet erdoor.
5.Maak een kruis met een mes in de aardappels en druk de
vulling een beetje naar boven. Besprenkel ze met olijfolie
en strooi er zout op. Zet ze nog 5 minuten onder een hete grill
tot ze goudbruin zijn.
6.Serveer de casselerrib met de saus,aardappels en de erwtjes.
Snijd de plakken spek in stukken van een paar centimeter en
leg die erbij. Maak het af met nog wat salieblaadjes en een
schijfje citroen.

Tags

Bron

KEURSLAGER:



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top