Portugese kip piri piri.

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2017
  • Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

  • Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

  • Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

  • Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

  • Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

    Portugese kip piri piri.

​Herfst / Winter BBQen met dit recept uit zonnig Portugal is een aanrader.
​Wij hebben na de zomer op de camping de BBQ weer op het balkon geplaats voor 
​allerlei vurige bereidingen van Kip tot Picanha  dus bij kou  de ijsmuts op en ovenwanten aan :-)) en geniet van heerlijk gegrild vlees en groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 tot 6 piepkuikens (poussins) of jonge haantjes (coquelettes), vraag aan je poelier of kijk bij de makro

zeezout

4 grote tenen knoflook

3 pepers naar keuze, maar maak het niet te heet (ik gebruik 3 Spaanse pepers met de zaadjes.

1 laurierblad

1 tl gerookt paprikapoeder

1 tl gedroogde oregano

1 borrelglaasje Whisky.

1 citroen waarvan alleen het sap

olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer / beker grote schaal en kwast voor de saus te verdelen

Bereidingswijze

Leg het piepkuiken op de borst en knip (bijvoorbeeld met een vleesschaar) of snijd langs beide zijden van de ruggengraat. Deze verwijder je en dan kun je ‘m helemaal openklappen. Druk met je handen de bouten ook nog plat, je breekt zo de botjes, en smeer dan goed in met zeezout. Leg de piepkuikens in een platte schaal, dek af en laat 2 tot 3 uur droog pekelen in de koelkast.
Laat ze daarna een half uur op kamertemperatuur komen en steek een houtskoolvuurtje aan. Bijvoorbeeld in de barbecue (en dat kan ook gewoon in de herfst en winter). Heb je dit allemaal niet voorradig dan werkt een grote grillpan ook. Je mist dan alleen de echte houtskoolsmaak.
Maak in de tussentijd de piri-piri marinade door de knoflook, pepers en laurierblad fijn te hakken met de staafmixer .Roer de paprikapoeder en oregano erdoor en schenk er de whisky citroensap en vul olijfolie bij tot twee deciliter Nog even goed roeren en laten staan. deze hoeveelheid kun je zeker voor twee keer BBQen gebruiken .bewaar afgesloten in de koelkast

Bron

Deels van recept Francesca .

Serveertip

Serveer in plaats van Friet eens Rösti rondjes uit de oven met een salade.
en natuurlijk een koel biertje of glas wijn.
Geniet!!!!

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 25-09-2017

Doe ik zeker Ria. Het water loopt me nu al in mijn mond.

riawes avatar
riawes 25-09-2017

Echt een keer doen Petra verslavend lekker. Gisteren op het balkon met de kids het was genieten van de najaars zon en de BBQ Groet van Ria

pwiggers avatar
pwiggers 25-09-2017

Lijkt me een heerlijk recept Ria. Neem het graag van je mee naar mijn kookboek. Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten