Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kokoskoek

Kokoskoek

Door: Yorick_Spijksma459

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-09-2017

Ingrediënten 16 personen


500 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram suiker
3 eieren
250 gram roomboter
200 gram gemalen kokos
Pot jam (300 - 450 gram)


Verder heb je nodig


Mixer
Bakplaat
Oven


-

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 - 200 graden

- Mix / kneed 485 gram van het bakmeel met 225 gram van de suiker, 2 eieren en de roomboter.
- Verdeel het deeg over een met bakpapier bekleedde bakplaat in een laag van circa 1cm
- Verdeel de jam over het deeg

- Roer het overgebleven bakmeel met de overgebleven suiker, het ei en de kokos door elkaar (dit wordt kruimelig)
- Verdeel het mengsel over de jam
- Bak 40 minuten af op 180 - 200 graden onder het midden van de oven

Tags

Serveertip

Lekker met aardbeien en slagroom



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Yorick_Spijksma459
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top