1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thais wokgerecht

Thais wokgerecht

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2017

Ingrediënten 4 personen


** 1 pak (500 gram)rijst naar keuze (gekookt volgens de verpakking)
** 4 tartaartjes (rauw)
** 1 zak (400 gram) Oosterse of Japanse wokgroenten
** 250 gram sperziebonen (5 minuten voorgekookt)
** 3 lente uitjes (in ringen gesneden)
** 250 gram champignons (in blokjes gesneden)
** 1 stukje gemberwortel (klein gehakt)
** 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
** 2 rode pepers (klein gesneden)
** basilicum (klein gehakt)
** 1 flinke eetlepel sojasaus
** 1 eetlepel sesamolie
** 2 flinke eetlepels oestersaus
** 1 flinke eetlepel bruine suiker
** 2 groentebouillonblokjes (opgelost in 50 ml heet water)
** 1 bak rijsttafelmix (dat zijn pinda's in kokos, gedroogde uitjes enz. verkrijgbaar bij AH)



Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht
Thais wokgerecht

Lekker en smaakvol. Altijd aan te passen naar eigen smaak maar dat is met alle gerechten zo....;-).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

** Kook de sperzieboontje 5 minuten voor.

** Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

** Bak de tartaar rul in een pan en voeg de gember, knoflook, pepers en lente uitjes toe en roerbak een minuutje goed op hoog vuur. ** Doe dan de wokgroenten en de sperzieboontjes erbij en roerbak nog 2 minuutjes. ** Voeg dan de sojasaus, oestersaus, sesamolie, bruine suiker en de bouillonblokjes opgelost in 50 ml heet water toe.

** Roerbak goed door elkaar en laat 5 minuutjes zachtjes opstaan. Doe dan de basilicum erbij en roerbak nog één minuutje.

** Serveer de saus over de rijst en maak af met de pinda's en nootjes uit de bak rijsttafelmix.

** Eet smakelijk!

Serveertip

TIP:
(Als je geen verse basilicum in huis hebt is het altijd handig om een tube verse basilicumpasta in de koelkast te hebben. Dat is verkrijgbaar in het vers koelvak van de supermarkt. Je kunt daar dan een eetlepel van gebruiken in het gerecht i.p.v. de verse basilicum, ik heb altijd een tube knoflookpasta, rode peper en basilicum in de koelkast als back-up)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top