Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. espressoarretjescake

espressoarretjescake

Door: Smult

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2017

Ingrediënten 12 personen


250 g kokoso;ie, 50 g poedersuiker, 50 g cacaopoeder + extra, 2 sticks instant espressopoeder, 200 g theebiscuitjes, 150 g pure (kook)chocolade, chocoladekoffiebonen ter ganering.


Verder heb je nodig


Cakevorm van ca. 25 x 11 cm bekleed met plasticfolie, bakpapier, garde.


Arretjescake is genoemd naar Arretje Nof: een stripfiguurtje dat rond 1930 werd gebruikt in reclamecampagnes van de Nederlandsche Oliefabrieken, nu bekend als Calvé. Deze Typisch hollandse cake is erg geliefd in ons kikkerlandje. Ook bij onze Smult redactie zijn ze er gek op. Zij bedachten een recept met een twist, om deze fantastische cake nog lekkerder te maken. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Smelt kokosolie op laag vuur en haal van het vuur zodra hij helemaal vloeibaar is.
2. Klop met een garde poedersuiker, cacaopoeder en espressopoeder erdoor.
3. Leg een laag biscuitjes in de cakevorm. Snijd ze bij zodat ze mooi passen. Schenk er wat van het espressomengsel overheen. Strijk glad met de bolle kant van een lepel.
4. Herhaal met overige koekjes en espressomengsel tot alle ingrediënten op zin. Eindig met een laagje espressomengsel. Dek af met plasticfolie en zet 3 uur in de koelkast.
5. Smelt pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
6. Haal de arretjescake ui de koelkast en verwijder plasticfolie. Leg de cake op bakpapier. Giet de gesmolten chocolade over de cake en bestrijk de zijkanten ermee. Laat de chocoladelaag kort hard worden in de koelkast.
7. Bestrooi de cake met cacao en garneer met chocoladekoffiebonen.

Tags, , , , ,

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top