1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen chocoladetartelettes

Stoofperen chocoladetartelettes

Door: Smu1webmagazine

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2017

Ingrediënten 8 personen


Stoofperen:
8 stoofperen geschild met steeltjes, 300 ml rode wijn, 160 g bruine basterdsuiker, 4 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 1 citroen geraspt en geperst.
Pate sablee:
120 g boter, 2 g zout, 75 g poedersuiker, 1 ei, 75 g amandelmeel, 150 bloem,
Custard:
500 ml melk, 2,5 el witte kuzu of ander bindmiddel, 1 vanillestokje opengesneden, 50 g suiker, 2 el amandelmeel, snufje kurkuma.
Chocoladelaag:
200 g chocolade, 1-2 el olijfolie.
Topping:
25 g amandelschaafsel


Verder heb je nodig


8 tartelletevormpjes 10 cm ingevet met boter, bakpapier, blind bakvulling.

Stoofperen chocoladetartelettes
Stoofperen chocoladetartelettes
Stoofperen chocoladetartelettes
Stoofperen chocoladetartelettes

Marleen Visser zegt: ''Do more of what makes you happy.'' 
Liefde voor eten is haar met de paplepel ingegoten, en dat zie je terug in dit heerlijke recept, door haar zelf bedacht. Stoofperen chocoladetartelettes, een fantastisch taartje met stoofpeertjes en chocolade. Stoofpeertjes zijn op zichzelf al lekker natuurlijk, maar in combinatie met chocolade zijn ze niet te weerstaan. Ook Marleen Visser kun je wakker maken voor alle vormen en maten van chocolade.
Dat wordt Smullen ! 

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe alle ingrediënten voor de stoofperen in een hoge pan. Vul aan met water tot peren helemaal onderwater staan. Breng het mengsel op middelhoog vuur zachtjes aan de kook met de deksel op de pan en laat stoofperen ongeveer 30 - 40 minuten stoven tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
2. Roer voor pate sablee boter met zout zacht. Voeg poedersuiker toe en meng goed. Voeg ei toe en meng kort. Voeg als laatste amandelmeel toe en meng alles met de vingertoppen door elkaar tot het goed gemixt is, maar kneed het deeg niet. Maak een bal van het deeg en zet minstens 1 uur in de koelkast.
3. Haal het deeg uit de koelkast en laat het voor bewerking circa 10 minuten liggen. verdeel he in 8 balletjes en druk uit in de ingevette vormpjes tot de bodem en randen bekleed zijn. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de vormpjes 15 minuten in de vriezer. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Haal de taartvormpjes uit de vriezer, bekleed het deeg met bakpapier en schep de blindbakvulling erin. Blindbak de taartbodems 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen.
5. Doe intussen voor de custard melk kuzu, vanillestokje, suiker, amandelmeel en eventueel kurkuma in een pan en warm alles al roerend op. Blijf roeren tot de vulling dikker wordt. Haal van het vuur en verwijder vanillestokje. Vul de taartvormpjes voor de helft met de custard.
6. Smelt voor chocoladelaag chocolade au bain-marie en voed al roerend olijfolie toe tot de chocolade een stuk dunner is geworden.
7. Verdeel de chocolade voorzichtig met behulp van een lepeltje over de vormpjes. Zet in elk taartje een stoofpeer, laat de chocolade stollen en bestrooi de tartelettes met amandelschaafsel.

Tags, , ,

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top