Geroosterde tomatensoep

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2017
  • Geroosterde tomatensoep

    Geroosterde tomatensoep

    Geroosterde tomatensoep

  • Geroosterde tomatensoep

    Geroosterde tomatensoep

    Geroosterde tomatensoep

  • Geroosterde tomatensoep

    Geroosterde tomatensoep

    Geroosterde tomatensoep

  • Geroosterde tomatensoep

    Geroosterde tomatensoep

    Geroosterde tomatensoep

Een heerlijke en snelle geroosterde tomatensoep. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
o 6 rijpe roma tomaten, snijd in de lengte doormidden
o 3 eetlepels olijfolie
o 1 theelepel zout
o 1 theelepel zwarte peper
o 1 grote gele ui, in blokjes gesneden
o 6 teentjes knoflook, fijngehakt
o 1 eetlepel olijfolie
o 2 eetlepels boter
o 1 theelepel zout
o 1 theelepel zwarte peper
o ½ theelepel gemalen rode peper vlokken
o 1 eetlepel tomatenpuree
o 1 blik hele tomaten met hun sap
o 4 takjes verse tijm
o 4 kopjes kip of groentebouillon
o extra vergine olijfolie voor het bijvullen
o vers gemalen zwarte peper voor de topping
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
Ketel
Blender of staafmixer

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 ° C. Leg de tomaten op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats in de oven en rooster ongeveer 25 tot 30 minuten of tot ze worden verkoold.

2 Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Smelt de boter en besprenkel met een eetlepel olijfolie, voeg de in blokjes gesneden uien en gehakte knoflook toe. Breng op smaak met zout, peper en gemalen rode peper vlokken. Roer en bak voor ongeveer 10 minuten. Voeg de takjes tijm toe, roer en kook verder voor een paar minuten. Voeg de tomatenpuree, tomaten in blik en groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook, leg een deksel erop en zet het vuur lager. Sudderen gedurende nog eens 10 minuten.

3 Mix de soep met een glazen blender, keukenmachine of blender tot het volledig glad en gepureerd. Voeg de soep terug in de pan en terug aan de kook brengen. 

Bron

http://www.thecandidappetite.com/2013/09/30/caprese-panini-and-roasted-tomato-soup/

Serveertip

Serveer met een scheutje extra vergine olijfolie en gemalen zwarte peper. Serveer langs de kant caprese panini. Geniet!

Zie recept panini caprese.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten