Geroosterde tomatensoep
- Italiaans, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-09-2017
Een heerlijke en snelle geroosterde tomatensoep.
Ingrediënten 6 personen
o 6 rijpe roma tomaten, snijd in de lengte doormiddeno 3 eetlepels olijfolie
o 1 theelepel zout
o 1 theelepel zwarte peper
o 1 grote gele ui, in blokjes gesneden
o 6 teentjes knoflook, fijngehakt
o 1 eetlepel olijfolie
o 2 eetlepels boter
o 1 theelepel zout
o 1 theelepel zwarte peper
o ½ theelepel gemalen rode peper vlokken
o 1 eetlepel tomatenpuree
o 1 blik hele tomaten met hun sap
o 4 takjes verse tijm
o 4 kopjes kip of groentebouillon
o extra vergine olijfolie voor het bijvullen
o vers gemalen zwarte peper voor de topping
Benodigdheden
OvenschaalKetel
Blender of staafmixer
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 ° C. Leg de tomaten op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats in de oven en rooster ongeveer 25 tot 30 minuten of tot ze worden verkoold.
2 Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Smelt de boter en besprenkel met een eetlepel olijfolie, voeg de in blokjes gesneden uien en gehakte knoflook toe. Breng op smaak met zout, peper en gemalen rode peper vlokken. Roer en bak voor ongeveer 10 minuten. Voeg de takjes tijm toe, roer en kook verder voor een paar minuten. Voeg de tomatenpuree, tomaten in blik en groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook, leg een deksel erop en zet het vuur lager. Sudderen gedurende nog eens 10 minuten.
3 Mix de soep met een glazen blender, keukenmachine of blender tot het volledig glad en gepureerd. Voeg de soep terug in de pan en terug aan de kook brengen.
Bron
http://www.thecandidappetite.com/2013/09/30/caprese-panini-and-roasted-tomato-soup/
Serveertip
Serveer met een scheutje extra vergine olijfolie en gemalen zwarte peper. Serveer langs de kant caprese panini. Geniet!
Zie recept panini caprese.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties