1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Shakshuka

Shakshuka

  • Arabisch, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2017

Ingrediënten 4 personen


550g Tomatoblend
250g champignons
1 courgette
1 rode paprika
150 gram spinazie
4 eieren
1 tl chilipoeder (of chilivlokken)
½ tl zwarte peper
1tl Italiaanse (gedroogde) kruiden
verse peterselie
olijfolie om te bakken



Shakshuka
Shakshuka

Heerlijke makkelijke Shakshuka met Tomatoblend. 
De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend!

https://www.tomatoblend.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon. Snijd de champignons in plakjes, de courgette en rode paprika in blokjes.
2. Verhit de olie in een hapjespan.
3. Voeg als eerste de courgette en de paprika toe en bak dit 3 minuten of tot de groenten zachter begint te worden. Voeg dan de champignons toe, bak deze even mee en voeg als laatste de spinazie toe.
4. Zodra de spinazie geslonken is de kruiden en specerijen toevoegen en goed doorroeren.
5. Voeg de Tomatoblend toe en schep het geheel weer goed om. Laat heel even goed doorwarmen tot het begint te koken.
6. Maak dan een paar kuiltjes in het mengsel en breek hier een voor een de eieren in.
7. Doe een deksel op de pan en laat de eieren stollen. Niet meer roeren! Dit kan best even duren dus zorg dat het eiwit goed gestold is. (duurt minstens 10 minuten)
8. Bestrooi met wat peterselie voor het serveren
9. 15 minuten voorbereiding



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top