1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Meringue
  5. Meringue botercreme, zonder melk

Meringue botercreme, zonder melk

  • Wereld, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-09-2017

Ingrediënten 4 personen


4 eieren, 170 gram crisco , 240 gram suiker.


Verder heb je nodig


Pan, kom, mixer, kokend water,


Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk
Meringue botercreme, zonder melk

Merinque botercreme, voor bij de glutenvrije , soja, melkvrije taart. Dit recept is ook melkvrij, in crisco zit soja-olie daar zitten weinig tot geen soja-eiwitten in en gaat bij de meeste mensen met soja-allergie goed, zorg dat je daar zeker van bent voor jezelf. recept voor glutenvrij sojavrij en melkvrije taartbodem hier te vinden: http://www.smulweb.nl/recepten/1454579/Glutenvrij-melkvrij-sojavrij-biscuitmix-bodem-recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet water op het vuur of in de waterkoker. Zet een kleine pan op het gasfornuis neer (nog niet aan), scheidt vier eiwitten van de dooiers en gooi er 240 gram suiker door. Doe het in een kom die tegen vuur bestand is.

Doe 170 gram crisco in een bakje en zet dat 30 seconden in de magnetron en roer het goed door.

Doe het kokende water in de pan en zet het fornuis aan. Zet de kom met het eiwitmengsel in de pan met water (au bain marie) en zet de Mixer aan en mix het goed door voor een paar minuten. Je kunt na een paar minuten even voelen of je het suiker nog voelt in het eiwit. Pas als het suiker goed gesmolten is, is het eiwit heet genoeg geworden om geen salmonella meer te bevatten.
Dan zet je het vuur uit en haalt de kom uit de pan

Schep een klein beetje crisco erdoor en mix het op de langzaamste stand en niet te lang door. Blijf zo doorgaan tot de crisco op is en zet de botercreme dan in de koelkast om op te stijven.
Als het ongeveer een uurtje in de koelkast heeft gestaan, kun je het op je afgekoelde taartbodem smeren. Je kunt het ertussen doen als vulling en je kunt het eromheen smeren om hem af te werken met bijv. fondant.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fpw1998


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fpw1998
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top