Pittige hachee met port, bier en chocolade

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2017
  • Pittige hachee met port, bier en chocolade

    Pittige hachee met port, bier en chocolade

    Pittige hachee met port, bier en chocolade

Een typische klassieker met een nieuwe twist! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el bloem
peper en zout
750 g runderstoofvlees, in blokjes
3 el olijfolie
1 ui, gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1/2 tl komijn
1/4 tl gerookte paprikapoeder
1/4 tl cayennepeper
1/2 tl kaneel
mespuntje kruidnagel
125 ml rode port
250 ml runderbouillon
250 ml donker bier
25 g pure chocolade
sambal
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, klik hier beneden

Bereidingswijze

1. Meng bloem met wat peper en zout en bestuif blokjes rundvlees met het mengsel.
2. Verhit 2 el olijfolie in de Braadpan op hoog vuur. Bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Schep ze ui de pan op een bord of plank.
3. Doe resterende olijolie in de pan. Fruit hierin ui 10 minuten op laag vuur. Bak knoflook en cholipeper 1 minuut mee. Voeg tomatenpuree en alle specerijen toe en bak nog 1 minuut.
4. Blus af met rode port. Roer eventuele aanbaksels die vastzitten op de bodem van de braadpan los. Giet bouillon en bier erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de hachee met deksel op de pan 1 uur zacht stoven.
5 Haal deksel van de pan en stoof nogmaals 1 uur. Controleer af en toe dat de stoof niet droogkookt. Voeg eventueel een extra scheutje water toe.
6. Controleer of het vlees uit elkaar valt door er met een houten lepel op te drukken. Zo niet, stoof het vlees dan nog een kwartier en check opnieuw. Roer de chocolade erdoor. En breng op smaak met sambal, peper en zout.

Bron

Smult

Serveertip

Lekker met aardappelpuree of witte rijst

Laatste reacties

wideciro avatar
wideciro 07-10-2018

Lijkt me lekker, heb je recept meegenomen, dankjewel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten