1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq au vin met granaatappelpitjes

Coq au vin met granaatappelpitjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2017

Ingrediënten 4 personen


Flinke klont boter, 4 kippenbouten, 2 tenen knoflook, 4 sjalotjes in vieren, 2 wortels in plakjes, 200 g pancetta in blokjes, 500 ml rode wijn (merlot), 1 kippenbouillonblokje, 1 el bloem, 2 aardappels geschild in vieren, 250 g champignons, 1 laurierblad, 10 g peterselie, versgemalen zwarte peper en zout, 100 g granaatappelpitjes.


Verder heb je nodig


Grote braadpan


Coq au vin met granaatappelpitjes
Coq au vin met granaatappelpitjes
Coq au vin met granaatappelpitjes
Coq au vin met granaatappelpitjes

Dit is een recept uit het herfstnummer van Smult. Het nummer staat bordevol herfstkost klassiekers alleen dan met een nieuwe twist. Deze coq au vin is een klassieker uit de Franse keuken. Met een beetje geduld, heb je s' avonds een heerlijk gerecht op tafel staan, waar het hele gezin van zal smullen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een grote Braadpan en bak kippenbouten circa 10 minuten tot vel mooi krokant is.
2. Haal ze uit de pan en bak knoflook, sjalotjes, wortels en pancetta in het resterende vet.
3. Doe kippenbouten terug in pan en voeg alle ingrediënten behalve granaatappelpitjes toe. doe deksel op de pan en laat het geheel circa 4 uur sudderen op laag vuur.
4. Bestrooi de coq au vin met granaatappelpitjes.

Serveertip

Serveer de coq au vin met aardappelpuree.

Bron

Smult.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top