Limoenen-Theegelei

  • Duits, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-07-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
350 gr kleine blauwe druiven, 3-4 limoenen, 1/2 l Darjeeling thee, 125 gr suiker, 4 cl sinaasappellikeur, 9 blaadjes witte gelatine, 100 gr slagroom, 1-2 mespuntjes bourbon, vanillesuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Druiven wassen, droogdeppen. Limoenen uitpersen. Sap door een zeef gieten. Afgekoelde en gezoete thee met limoensap en likeur tot 3/4 l aanvullen.

Gelatine in koud water weken, uitknijpen en op laag vuur oplossen. Door de thee roeren.
6 mooie glazen op voet omspoelen met koud water. Bodem met wat thee bedekken, vast laten worden. In ieder glas een paar druiven leggen, rest van theemengsel toevoegen, in koelkast op laten stijven.

Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Gelei mt een scep slagroom en een stukje limoenschil garneren
Daarbij past een sinaasappellikeurtje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten