1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Vanilleroomijs met banaan en appel-kaneel stroop

Vanilleroomijs met banaan en appel-kaneel stroop

Door: frutesse

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-2017

Ingrediënten 4 personen


1 liter vanilleroomijs of walnotenijs
2 bananen
4 eetlepels Frutesse appel-kaneelstroop
50 g ongezouten walnoten
water
citroensap


Vanilleroomijs met banaan en appel-kaneel stroop
Vanilleroomijs met banaan en appel-kaneel stroop
Vanilleroomijs met banaan en appel-kaneel stroop
Vanilleroomijs met banaan en appel-kaneel stroop

Heerlijk zomers en fris!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit in een steelpannetje de Frutesse appel-kaneelstroop met vier eetlepel water tot de stroop goed vloeibaar is. De stroop niet laten koken.

Snij de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Maak met behulp van een ijslepel 12 bolletjes van het ijs. Verdeel de bolletjes over 4 ijscoupes. Garneer met de plakjes banaan en de walnoten. Gebruik eventueel ander seizoensfruit.

Giet er als laatste het stroopmengsel over en serveer direct.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Vervang de banaan eens door aardbei, heb je meteen een heel ander ijsje.

Bron

Onbekend



Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top