1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer

Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer

Door: SandraK1966

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2017

Ingrediënten 2 personen


** 4 Portobello's (schoongeborsteld)
** 200 gram gesneden bacon (4 plakjes apart houden en de rest klein snijden)
** 1 bakje kruidenkaas (eventueel light )
** 4 eetlepels Ajvar (ik gebruikte de pittige, je kunt ook milde nemen)
** ½ pot geroosterde paprika (klein gesneden)
** 2 sjalotjes (klein gesnipperd)
** 1 kleine rode ui (klein gesnipperd)
** 3 teentjes) knoflook, (geplet en klein gehakt)
** 1 bosje verse tijm (klein gehakt)
** 1 bosje peterselie (klein gehakt)
** 1 rode peper (klein gesneden)
** 4 eetlepels geraspte kaas
** 1 dessertlepel arachide olie (om in te bakken, mag ook andere olie zijn)
** eventueel peper en zout uit de molen naar smaak (ik heb geen peper en zout gebruikt omdat de bacon al zout genoeg is en het gerecht verder ook pittig genoeg is. Proef zelf even, ik zou het niet erbij doen)


Verder heb je nodig


** Airfryer

Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer
Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer

Als mijn man en ik er twee per persoon nemen, is dat genoeg als avondeten, er hoeft dan niets meer bij. Wil je het als lunch, neem je er één.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

** Snij de steeltjes uit de Portobello's en hol voorzichtig met een lepel iets verder uit. Snij in kleine stukjes

** Verwarm de airfryer voor op 180 graden.

** Verhit de olie in een wok en bak hierin de gesneden bacon (vergeet niet 4 plakjes van de 200 gram apart te houden, ongesneden), het uitgeholde champignonvlees, de paprika, de sjalotjes, de rode ui, de peper en de knoflook al roerbakkend een minuut of 5.

** Voeg de peterselie en de tijm toe en roerbak dit nog een minuutje mee.

** Zet het vuur uit en roer de kruidenkaas en de Ajvar er doorheen.

** Vul de Portobello's met het mengsel. Als het goed is kun je met deze hoeveelheid precies 4 Portobello's vullen.

** Strooi er geraspte kaas op en leg er een plakje bacon op. Eindig met nog een beetje kaas.

** Druppel een klein beetje olie over de geraspte kaas aan de bovenkant en zet ze in het mandje in de airfryer. In de XL passen er precies 4 in het mandje. Doe de anti-spatdeksel erop.

** Bak de Portobello's in 15 minuten af.

** Eet smakelijk!

Tags, , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top