Knoflookaardappels uit de airfryer
- Wereld, Bijgerecht
- 20-30 min.
Ook lekker bij de Barbecue.
Ingrediënten 4 personen
** 1 kilo krieltjes (gewassen en 8 minuten voorgekookt in de schil)** 3 teentjes knoflook (klein gehakt)
** 1 sjalotje (klein gesnipperd)
** 1 eetlepel gedroogde oregano
** 100 ml olijfolie
** 1 eetlepel grof zeezout (niet malen dus!)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 441,12 kcal |
Koolhydraten | 44,23 g |
Eiwitten | 4,78 g |
Vetten | 26,16 g |
Benodigdheden
Airfryer.
Bereidingswijze
** Verwarm de airfryer op 200 graden. (Ik heb voor deze aardappeltjes de kleine airfryer gebruikt)
** Zet alles klaar.
** Doe de olijfolie, de gedroogde oregano, de gesnipperde sjalot, de knoflook en het grove zeezout in een Ovenschaal. Meng alles goed door elkaar.
** Halveer de voorgekookte krieltjes en voeg deze toe aan het mengsel. Roer goed door elkaar.
** Doe de aardappeltjes in het mandje en bereid ze in 15 minuten .
** Eet smakelijk!
Serveertip
** Ik heb deze gemaakt in de kleine airfryer, de Viva. ** De bereidingstijd zal in de XL iets korter moeten, ik denk 10 minuten.In deze airfryer heb ik geen spatdeksel gebruikt. Die zou ik in de XL wel gebruikt hebben.