1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Kip pilav

Kip pilav

Door: Vlogger_Smulweb_Loesje

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-2017

Ingrediënten 4 personen


- 3 kippendijen
- Knoflook
- 1 Ui
- Bakje champignons
- 2 Paprika's
- Blikje tomatensaus
- 1 el Ketjap
- 1 el Sambal
- 1 el Worcestersaus
- 1 Blik perziken


Kip pilav
Kip pilav

Kip pilav zoals oma hem ook maakte!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd wat knoflook fijn en snipper een uitje. Snijd vervolgens de kip in blokken.
- Zet een grote pan water op om de rijst in te koken en kook dit volgens de verpakking.
- Zet een pan op met wat olie. Als de olie heet is, doe er de knoflook en het uitje bij.
- Als de ui glazig is, kan je de kip toevoegen.
- Maak de champignons schoon en snijd deze en de paprika klein.
- Voeg deze toe aan de kip samen met wat peper en zout.
- Voeg dan een blikje tomatensaus toe.
- Voeg ketjap, sambal, worcestersaus en wat sap van de perziken toe.
- Snijd de perziken in stukjes en voeg deze bij de saus.
- Laat de saus een minuutje of 10 sudderen tot het de juiste dikte heeft.

Tags, , , , , , ,



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top