Vol-au-vent met shiitake en kippendij

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2017
  • Vol-au-vent met shiitake en kippendij

    Vol-au-vent met shiitake en kippendij

    Vol-au-vent met shiitake en kippendij

Dit is een recept uit 'wat te doen met kip' van het Smult herfstnummer. Het nummer staat boordevol herfstkost klassiekers met een nieuwe twist. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 bladerdeeg pasteibakjes, bouillon, 4 kippendijfilets, 1 kippenbouillonblokje, 10 g peterselie, 2 stengels bleekselderij, in stukken, 1 grote wortel, in stukken, 2 laurierblaadjes, 1 takje tijm, 1 tl rode peperkorrels, ragout, 60 g boter, 80 g bloem, 400 g shiitakes, in plakjes, 1 teen knoflook, fijngesneden, 10 g peterselie, 2 el slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. doe alle ingrediënten voor de bouillon in een grote pan met 1 liter water. Breng aan de kook en houd circa 30 minuten net tegen de kook aan. Haal de kip eruit, pluk deze uit elkaar en zet opzij. Giet de bouillon door een zeef en zet opzij.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit voor de ragout 40 gram boter in een sauspan en bak bloem hierin aan. Voeg beetje bij beetje al roerend met een garde bouillon toe en meng tot een gladde saus.
3. Verwarm de pasteibakjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit intussen in een aparte pan resterende boter. Bak shiitakes met knoflook en sjalotjes in de boter en voeg ze toe aan de saus.
4. Snijd peterselie fijn, voeg die met de stukjes kip toe aan de ragout en laat even doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
5. Neem de pasteibakjes uit de oven, schep de ragout erin en serveer.

Bron

Smult

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 21-09-2017

Pardon? Een pasteitje is hetzelfde vol-au-vent, waar jij jouw kennis vandaan haalt geen idee, maar ook hier sla je de plank ook weer totaal mis... waar staan jouw recepten, by the way?

buxtehude2 avatar
buxtehude2 21-09-2017

Dit is heerlijk, maar het is geen vol-au-vent! Dit zijn gevulde pasteitjes, een vol-au-vent is één grote pastei... sommige goede banketbakkers willen er voor u nog wel eentje bakken. Maar een vol-au-vent is bedoeld voor zeker 4 a 6 personen. Maar een lekker pasteitje is natuurlij nooit weg.......

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten