Babi pangang uit de Airfryer

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-09-2017
  • Babi pangang uit de Airfryer

    Babi pangang uit de Airfryer

    Babi pangang uit de Airfryer

  • Babi pangang uit de Airfryer

    Babi pangang uit de Airfryer

    Babi pangang uit de Airfryer

  • Babi pangang uit de Airfryer

    Babi pangang uit de Airfryer

    Babi pangang uit de Airfryer

Heerlijk als onderdeel van een uitgebreide rijsttafel, of gewoon met nasi of bami.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Let op: qua hoeveelheden doe ik veel op gevoel en smaak. Dit geldt met name voor de saus.

Ingrediënten voor het vlees:
1 kilo buikspek zonder zwoerd
Zout
5 kruidenpoeder
Ketjap manis

Ingrediënten voor de saus:
1 sjalotje, heel fijn geraspt
1 teen knoflook, geperst
Stukje gember, heel fijn geraspt
Tomatenketchup, ongeveer een kopje
Zoete chilisaus, ongeveer een half kopje
Scheutje (rijst-)azijn
Maizena opgelost in koud water

Potje atjar tjampoer
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 654,10 kcal
Koolhydraten 25,39 g
Eiwitten 29,19 g
Vetten 47,54 g
Benodigdheden
Grote schaal
Scherp vleesmes
Airfryer, liefst met grillplaat en spatdeksel
Steelpannetje
Garde

Bereidingswijze

Bereidingswijze vlees:
Bestrooi het vlees aan alle kanten ruim met zout en laat een uur staan. Dit zorgt ervoor dat er vocht uit het vlees wordt onttrokken zodat de buitenkant goed knapperig wordt. Dep het vlees daarna droog met keukenpapier en veeg het zout zoveel mogelijk weg. Snij het vlees aan beide kanten ongeveer een centimeter in (van boven naar beneden). Bestrooi het vlees met de 5 kruidenpoeder en wrijf het goed in, ook in de kerven. Giet tot slot de ketjap over het vlees (ook beide kanten). Zoals je op de foto ziet staat het vlees niet 'onder'. Laat een uur (of langer) marineren. Afbakken op de grillplaat met spatdeksel, 20 minuten op 180 graden, daarna nog 10 minuten op 160 graden. Snij het vlees in plakken, verdeel de atjar over de bodem van een schaal, leg het vlees erop en doe de saus erover.

Bereidingswijze saus:
Fruit het sjalotje, de knoflook en de gember in een beetje zonnebloemolie. Het mag niet bruin worden. Voeg de ketchup, chilisaus en azijn toe en laat even pruttelen. Voeg langzaam het water- maizenamengsel toe, blijf constant roeren zodat het niet gaat klonteren. Voeg net zoveel toe tot de gewenste hoeveelheid saus, dikte en smaak. Nog 10 minuutjes op lage stand laten pruttelen onder af en toe roeren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten