Biefstuk met landelijke groentegratin

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2017
  • Biefstuk met landelijke groentegratin

    Biefstuk met landelijke groentegratin

    Biefstuk met landelijke groentegratin

Heerlijk recept , een lekkere steak met groentegratin en camembert.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 biefstukken (beenhouwerij) (bv. contrefilet of tussenrib)
200 g gerookte spekblokjes
300 g prinsessenbonen
300 g schorseneren (diepvries)
150 g tomatenblokjes (diepvries)
200 g camembert
6 aardappelen
1 ui
2 dl kalfsfond (bokaal)
1 teentje knoflook
2 eetl. boter
1 koffiel. kruidentuiltje
peper en zout
instantsausbinder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding :

- Kook de diepgevroren schorseneren in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de prinsessenbonen toe en laat nog 10 min. verder koken. Giet af en spoel onder koud water.
- Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes van ± 1,5 cm. Kook 5 à 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de korst van de camembert en snij in sneetjes.

Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook en de spekblokjes enkele
min. Voeg de aardappelen, de schorseneren en de prinsessenbonentoe. Laat 5 min. verder stoven op
een matig vuur. Kruid met peper en het kruidentuiltje en roer goed.
3 Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel er de diepgevroren tomatenblokjes over. Leg er de sneetjes camembert op en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
4 Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de biefstukken ± 1 min. goudbruin aan elke kant.
Kruid met peper en zout en laat 5 à 10 min. verder bakken naar smaak en naargelang van de dikte van het vlees.
5 Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Bind lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
Verdeel het vlees en de gratin over de borden en lepel wat saus over het vlees.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten