1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Steak met speculaassaus

Steak met speculaassaus

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2017

Ingrediënten 4 personen


4 biefstukken (beenhouwerij) (dikke rumpsteak of filet pur)
100 g gedroogd bergvlees (beenhouwerij)
800 g prinsessenbonen (vers of diepvries, Ringis)
6 sjalotten
3 eetl. boter
50 g speculaaskoekjes
1 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
mixed pepper selection (molen)
peper en zout


Steak met speculaassaus
Steak met speculaassaus
Steak met speculaassaus
Steak met speculaassaus

Verrassend lekkere saus voor bij de steak ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snij de sjalotten in 5 gelijke stukken.
- Snij het gedroogde bergvlees in fijne reepjes.
Bereiding :
1 Kook de (diepgevroren) boontjes in lichtgezouten water gedurende 7 à 10 min. zonder deksel. Giet af.
2 Verhit intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de biefstukken aan elke kant goudbruin. Voeg de sjalotten toe en laat zachtjes verder bakken naar smaak (rood, rosé of goed doorbakken). Kruid met peper en zout.
3 Haal de biefstukken uit de pan en hou warm. Schraap de braadresten los met de rode wijn en de bouillon. Laat de saus 1 min. koken.
4 Verkruimel de speculaas boven de saus en roer om. Kruid met Mixed Pepper. Voeg eventueel wat water toe.
5 Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en warm de boontjes kort op. Meng er de reepjes gedroogd bergvlees onder en kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking :
Verdeel de biefstukken over de borden en overgiet met de speculaassaus. Serveer met de boontjes en kroketten of natuuraardappelen.

Tags

Serveertip

Wijntip = Roodeberg Western Cape - KWV Zuid-Afrika

Heerlijke rode wijn met pittig boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eikenhouten vaten). De smaak zit boordevol karakter.

Bron

Colruyt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top