Khao pad kai met bloemkoolrijst

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-09-2017
  • Khao pad kai met bloemkoolrijst

    Khao pad kai met bloemkoolrijst

    Khao pad kai met bloemkoolrijst

  • Khao pad kai met bloemkoolrijst

    Khao pad kai met bloemkoolrijst

    Khao pad kai met bloemkoolrijst

  • Khao pad kai met bloemkoolrijst

    Khao pad kai met bloemkoolrijst

    Khao pad kai met bloemkoolrijst

Khao pad kai is een klassiek gerecht uit Thailand! De bloemkoolrijst maakt het gezonder. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el sesamolie
400 g kipdijfilet, in blokjes
2 knoflooktenen, fijn gesneden
3 eieren, geklutst
150 g sperziebonen, in drieën gesneden en geblancheerd
1 winterpeen, in plakjes
een halve Spaanse peper, fijn gesneden
400 g bloemkoolrijst
2 el sojasaus
1 el vissaus
1 el oestersaus
1 el sriracha
4 bosuitjes, in ringen gesneden
10 g koriander, fijn gesneden
2 limoentjes, in kwarten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan

Bereidingswijze

1. Verwarm een el sesamolie in de Wokpan en bak de kip met de knoflook totdat de kip een goudgeel begint te kleuren.
2. Voeg nu de ei toe en scramble deze in de pan. Bak vervolgens de boontjes, wortel en Spaanse peper mee.
3. Voeg nu alle sauzen en de bloemkoolrijst toe en wok dit voor ongeveer 4 minuten op hoog vuur.
4. Maak het gerecht af met de bosui en koriander en serveer met de schijfjes limoen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 08-09-2017

Bedankt voor je reactie. Maar ik maak mijn nasi liever gewoon van rijst en niet van bloemkool.

Anne1955 avatar
Anne1955 08-09-2017

Geraspte bloemkool...... in plaats van rijst. Zo kun je ook nasi maken. Groetjes.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 08-09-2017

Bloemkoolrijst, heb ik iets gemist? Buiten dat lijkt het mij een lekker en snel recept. Groetjes, Dido

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten