1 el sesamolie
400 g kipdijfilet, in blokjes
2 knoflooktenen, fijn gesneden
3 eieren, geklutst
150 g sperziebonen, in drieën gesneden en geblancheerd
1 winterpeen, in plakjes
een halve Spaanse peper, fijn gesneden
400 g bloemkoolrijst
2 el sojasaus
1 el vissaus
1 el oestersaus
1 el sriracha
4 bosuitjes, in ringen gesneden
10 g koriander, fijn gesneden
2 limoentjes, in kwarten
Wokpan
Khao pad kai is een klassiek gerecht uit Thailand! De bloemkoolrijst maakt het gezonder.
1. Verwarm een el sesamolie in de Wokpan en bak de kip met de knoflook totdat de kip een goudgeel begint te kleuren.
2. Voeg nu de ei toe en scramble deze in de pan. Bak vervolgens de boontjes, wortel en Spaanse peper mee.
3. Voeg nu alle sauzen en de bloemkoolrijst toe en wok dit voor ongeveer 4 minuten op hoog vuur.
4. Maak het gerecht af met de bosui en koriander en serveer met de schijfjes limoen.
didoroelofsen867 08-09-2017
Bedankt voor je reactie. Maar ik maak mijn nasi liever gewoon van rijst en niet van bloemkool.
Anne1955 08-09-2017
Geraspte bloemkool...... in plaats van rijst. Zo kun je ook nasi maken. Groetjes.
didoroelofsen867 08-09-2017
Bloemkoolrijst, heb ik iets gemist? Buiten dat lijkt het mij een lekker en snel recept. Groetjes, Dido