
Feestelijk voorgerecht , makkelijk en super lekker
-Spoel de sint-jakobsnoten, dep droog en zet koel weg.
-Snij de foie gras in vier kleine lapjes.
-Maak een bouillon door 2,5 dl water aan de kook te brengen met het kippenbouillonblokje. Laat 10 minuten inkoken.
-Breng 2 dl water aan de kook in een pan.
-Voeg de polenta in één keer toe en laat 3 à 5 minuten koken op laag vuur tot de polenta al het vocht geabsorbeerd heeft.
-Spreid de polenta uit op een schaal in een laag van 5 à 6 mm dik.
-Laat afkoelen (dit kunt u eventueel op voorhand doen).
-Snij vier cirkels van 8 cm diameter uit de afgekoelde polenta.
-Bak aan beide kanten goudbruin in een braadpan met de boter.
- Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm.
-Verhit de olijfolie in dezelfde braadpan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant op hoog vuur.
-Kruid met witte peper en zout.
-Hou opzij.
-Verhit de pan nogmaals en bak de lapjes foie gras 1 minuut aan elke kant op hoog vuur.
-Kruid met peper en zout.
- Leg de gebakken polenta in het midden van elk bord, schik er drie sint-jakobsnoten op en werk af met een lapje foie gras en eventueel wat truffel.
- Zet de ingekookte kippenbouillon op hoog vuur en voeg het truffelsap en de room toe. Klop de saus op met een ballongarde en lepel rond de sint-jakobsnoten. Serveer meteen.
Knack