1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. CHORONSAUS

CHORONSAUS

  • Frans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-09-2017

Ingrediënten 4 personen


Witte wijn : 2 dl
dragonazijn : 20 cl
sjalotten (fijngehakt) : 4
witte peperkorrels gekneusd = 5 mespuntjes
verse dragon (fijngehakt) : 2 el
eidooiers : 6
roomboter : 50 g
kervel (fijngehakt) : ½ el
zout
tomatenpuree : 35 g



CHORONSAUS
CHORONSAUS

Dit is een bearnaisesaus die we tomateren met wat tomatenpuree. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Hak de kruiden fijn.
-Plet de peperkorrels.
Choronsaus wordt gemaakt op basis van béarnaisesaus :
-Laat hiervoor de witte wijn, dragonazijn, sjalotten, dragon, peperkorrels en zout tot op een derde inkoken in een pannetje.
-Voeg de eierdooiers één voor één toe en klop op au bain-marie; voeg vervolgens de warme tomatenpuree toe.
-Wanneer alles goed gemengd is, voeg de gesmolten boter druppelsgewijs bij onder voortdurend roeren.
-Werk af met een beetje gehakte kervel (of dragon).

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top