1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. CHORONSAUS

CHORONSAUS

Door: marcdepester

  • Frans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-09-2017

Ingrediënten 4 personen


Witte wijn : 2 dl
dragonazijn : 20 cl
sjalotten (fijngehakt) : 4
witte peperkorrels gekneusd = 5 mespuntjes
verse dragon (fijngehakt) : 2 el
eidooiers : 6
roomboter : 50 g
kervel (fijngehakt) : ½ el
zout
tomatenpuree : 35 g


CHORONSAUS
CHORONSAUS

Dit is een bearnaisesaus die we tomateren met wat tomatenpuree. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Hak de kruiden fijn.
-Plet de peperkorrels.
Choronsaus wordt gemaakt op basis van béarnaisesaus :
-Laat hiervoor de witte wijn, dragonazijn, sjalotten, dragon, peperkorrels en zout tot op een derde inkoken in een pannetje.
-Voeg de eierdooiers één voor één toe en klop op au bain-marie; voeg vervolgens de warme tomatenpuree toe.
-Wanneer alles goed gemengd is, voeg de gesmolten boter druppelsgewijs bij onder voortdurend roeren.
-Werk af met een beetje gehakte kervel (of dragon).

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top