Stoofpotje met Zeevruchten/ Schaaldieren/ Schelpdieren

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2017
  • Stoofpotje met Zeevruchten/ Schaaldieren/ Schelpdieren

    Stoofpotje met Zeevruchten/ Schaaldieren/ Schelpdieren

    Stoofpotje met Zeevruchten/ Schaaldieren/ Schelpdieren

Een prima en makkelijk visstoofpotje, lekker pittig  ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g filet van witte vis (griet, kabeljauw, koolvis, ...)
350 g zeevruchten (mosselen, garnalen, schelpen, ...)
400 g aardappelen
400 g tomaten in stukken
2 fijngehakte uien
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 fijngehakte rode chilipeper
2 el olijfolie
200 ml witte wijn
1 el tomatenpuree
1/2 bosje gehakte peterselie
1 tl saffraandraadjes
naar smaak versgemalen peper - zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Laat de uien, knoflook, chilipepers en saffraan in de olie ca. 10 minuten stoven op een matig vuur.
-Voeg de tomaten, tomatenpuree en witte wijn toe.
-Breng alles aan de kook, zet het vuur wat lager en laat 5 minuten inkoken.
- Voeg de aardappelen toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
-Kruid met zout en peper.
-Doe de Zeevruchten/ Schaaldieren/ Schelpdieren erbij en leg de visfilets erbovenop.
-Laat dit afgedekt ca. 10 minuten garen op een matig vuur.

SERVEREN:

Bestrooi het stoofpotje met peterselie. Dien op in soepborden of soepkommetjes en serveer er vers brood bij.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten