Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Schaschlik-schotel met kip uit de pan

Schaschlik-schotel met kip uit de pan

Door: Delarosa

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2017

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie
Stukje gerookt ontbijtspek in dunne plakjes
2 kipfilets in blokjes
Peper, zout & paprikapoeder
2 uien, grof gesneden
1 rode & 1 groene paprika, in blokjes
1 el pittig paprikapoeder
1 blik tomatenpuree
3 dl water
Stukje gemberwortel, in kleine blokjes
3 plakjes ananas, in kleine blokjes
Scheutje balsamico-azijn
Scheutje gembersiroop


Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Marineerkom
Braadpan


De tijd van de BBQ is zo'n beetje voorbij, dus ipv op het rooster heb ik er een complete schotel
van gemaakt. Origineel is het met varkensvlees, maar wij vinden kip lekkerder. Gaargesudderd in een pikante tomatensaus met gember en ananas, yum!
Alleen zitten we met de vraag is het nou Duits, Oostenrijks of komt het uit een van de Balkanlanden???

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid de kipblokjes met p,z en paprikapoeder en laat even intrekken.

Verwarm een scheut olijfolie en bak hierin de plakjes spek knapperig aan.
Haal uit de pan en bewaar tot op het laatst.
Voeg kipblokjes toe en bak ze rondom bruin op matig hoog vuur.
De paprika's en uien erbij en met de kip meebakken.
Paprikapoeder en tomatenpuree erbij en omscheppend even meebakken.
Blus af met (warm) water en voeg gemberwortel, ananas, azijn en gembersiroop toe.
Laat dit een minuut of 30 zachtjes sudderen, roer af en toe om.
Spek terug in pan, laat mee warmen en de pan kan op tafel, eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Lekker met rijst, friet of aardappelpuree.

Bron

Internet en een beetje van mezelf



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top