1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pannenkoeken
  6. Basisrecept voor pannenkoeken

Basisrecept voor pannenkoeken

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-2017

Ingrediënten 5 personen


245 gr bloem
65 gr suiker
660 gr volle melk
4 eieren
1 vanillestokje
scheutje zonnebloemolie
70 gr boter
geklaarde boter
snuifje zout


Basisrecept voor pannenkoeken
Basisrecept voor pannenkoeken

Dit recept is goed voor 20 lekkere pannekoeken . Je kan ze serveren met stroop, suiker, confituur....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breek de eieren en meng ze met de melk. Klop goed op met de klopper.
-Snij het vanillestokje open, schraap er met een klein mesje het merg uit en doe dit bij de melk.
-Mix er vervolgens de suiker en de bloem door met nog een scheutje olie en een snuifje zout.
-Verwarm de boter zachtjes in een pannetje tot hij volledig gesmolten is. Giet dit door het mengsel.

-Bak telkens een pollepel van het deeg in een scheutje geklaarde boter in een hete pan.

Tags

Serveertip

Tip: Zo maak je de geklaarde boter

Laat de boter op een zacht vuurtje smelten, schep het schuim er af en giet de heldere vloeistof over in een ander pannetje.

Bron

Njam- chef = Roger van Damme



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top