Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Bloemkool
  5. COUSCOUS VAN BLOEMKOOL MET KIP EN GRANAATAPPEL

COUSCOUS VAN BLOEMKOOL MET KIP EN GRANAATAPPEL

Door: nielspenninx

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-09-2017

Ingrediënten 2 personen


Benodigdheden (voor 2 personen):

350 gram bloemkool
150-200 gram gerookte kip
Handje granaatappelpitjes
1/3 komkommer
1 lente uitje
Verse koriander
Walnoten
Sap van 1/2 citroen
1 teentje knoflook
(kokos)olie


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Recept van Cotton & Cream, lekker en super simpel!
http://cottonandcream.nl/couscous-van-bloemkool-met-kip-en-granaatappel/
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool fijn in een Keukenmachine of foodprocessor totdat het formaat van een couscous korrel ontstaat. Bak de couscous daarna 2-3 minuten met wat kokosolie, peper, zout en een fijngemaakt teentje knoflook in een pan. Tussendoor roeren.

2. Doe de couscous in een schaal, en voeg het sap van de citroen toe en flink wat peper en zout. Snijd de gerookte kip in reepjes. Snijd ook de komkommer klein, de lente ui in smalle ringetjes en de koriander fijn. Mix dit door de couscous, samen met de gehalveerde walnoten en een handjevol granaatappelpitjes.

3. Schep de salade op een bord of in een kommetje en garneer met wat extra koriander.

Tags, , ,

Bron

Cotton & Cream



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nielspenninx
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top