1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2017

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten voor 4 personen:

2 stuks côte à l'os van elk 700 g
50 g rode quinoa
50 g witte quinoa
50 g linzen
1 bakje rode kerstomaten
1 bakje gele kerstomaten
1 rode ui
8 groene asperges
parmezaanplakjes
ruccola
basilicum
1 teentje look
sushi-azijn
olijfolie
peper en zout

Ingrediënten voor de chimichurri:
1 bos platte peterselie
1/2 bos koriander
10 takjes oregano
2 groene chilipepers
3 teentjes look
2 sjalotten
1 limoen
2 el sushi-azijn
1 el xeresazijn
2 dl olijfolie
peper en zout



Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten
Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

Een luxe BBQ gerecht  met een heerlijke saus en salade 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding chimichurri:

-Mix de kruidenblaadjes en de chilipepers in een keukenrobot.
-Voeg een beetje olijfolie toe en mix opnieuw.
-Snipper de sjalot en de look fijn en meng ze onder de kruidenpasta.
-Voeg opnieuw wat olijfolie toe, want de pasta mag niet te vloeibaar zijn.
-Voeg er eerst wat limoenrasp en het sap van 1 limoen aan toe en dan ook de sushi- en de xeresazijn.
-Kruid met peper en zout.

Bereiding côte à l'os en salade:

-Kook de quinoa 10 tot 15 minuten, giet af en laat uitlekken.
-Kook tegelijkertijd ook de linzen gedurende ongeveer 15 minuten.
-Blancheer de asperges daarna kort in kokend water.
-Haal ze eruit, dep ze af en hussel ze om met wat olie.

-Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk het met olijfolie.
-Leg het op de barbecue en grill het 10 minuten aan beide zijden tot het goudbruin is.
-Grill tegelijkertijd ook de asperges aan beide zijden op de barbecue.
-Laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie terwijl je aan de salade werkt.

-Halveer de kerstomaten en snij de look en de rode ui fijn.
-Meng alle ingrediënten met de quinoa, de linzen en wat olijfolie.
-Versnipper de basilicum en breng op smaak met sushi-azijn, peper en zout.
-Meng daarna alles goed.

Bron

Chef = Kim Verhasselt (Restaurant Escabèche 8300 Knokke-Heist )



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top