Irish Coffee-MonChoutaart

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-1999

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 200 g MonChou: Verse Roomkaas
  • 175 g cafe noir
  • 100 g gesmolten boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 1/2 dl sterke koffie
  • 100 g suiker
  • 3 eetlepels whisky
  • 1/4 l slagroom
  • 2 dl vanillevla
  • moccaboontjes of chocolaatjes

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Wachttijd 3 uur

Bereidingswijze

1. Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm) Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.

2. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 g van de suiker.

3. Voeg de whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop 11/2 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad. Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.

4. Klop het koffie mengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

5. Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.

6. Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

Serveertip


Laatste reacties

kooktgraag avatar
kooktgraag 03-11-2011

Dit lijkt mij onwijs lekker. Ik neem het mee.

selamat-datang avatar
selamat-datang 05-07-2002

Ola! Nu voor de 9e keer al gebookmarkt en nog niemand heeft een berichtje achtergelaten??? Bij mij staat deze taart nu favoriet. Dat wordt beslist smullen! Groetjes, Rens

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten