1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Risotto
  6. Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2017

Ingrediënten 4 personen


250 g arborio rijst
100 ml witte wijn
3 sjalotjes, fijn gesneden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
50 g roomboter
1 l groentebouillon
50 g parmigiano
12 sint jakobsschelpen
4 ontvelde roma tomaten
10 g peterselie, fijn gesneden
peper en zout


Verder heb je nodig


Braadpan, koekenpan


Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen
Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen
Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen
Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

Dit gerecht at ik ooit samen met mijn moeder in Lille. Ik vond dit zo lekker dat ik het na ben gaan maken en er mijn eigen recept voor heb gemaakt! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak de rijst ongeveer 3 minuten met de knoflook, een flinke klont boter en de sjalotjes in een dikke pan. Voeg vervolgens beetje bij beetje de witte wijn en vervolgens de bouillon toe.
2. Zet het vuur uit als de rijst al dente is. Roer nu de parmigiano met nog een klontje boter door de risotto en breng verder op smaak met een beetje peper en zout.
3. Halveer ondertussen de gepelde tomaten en bak deze in een beetje olijfolie met het andere sjalotje.
4. Bak de sint jakobsschelpen in een aparte Koekenpan in boter en olie in ongeveer 4 minuten goudbruin. Maak af met peper en zout.
5. Verdeel de risotto over 4 borden met daaroverheen de tomaten en de sint jakobsschelpen. Bestrooi als laatst met de verse peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top