Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2017
  • Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

    Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

    Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

  • Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

    Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

    Parmezaanse kaas risotto met tomatensaus en sint jakobsschelpen

Dit gerecht at ik ooit samen met mijn moeder in Lille. Ik vond dit zo lekker dat ik het na ben gaan maken en er mijn eigen recept voor heb gemaakt! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g arborio rijst
100 ml witte wijn
3 sjalotjes, fijn gesneden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
50 g roomboter
1 l groentebouillon
50 g parmigiano
12 sint jakobsschelpen
4 ontvelde roma tomaten
10 g peterselie, fijn gesneden
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, koekenpan

Bereidingswijze

1. Bak de rijst ongeveer 3 minuten met de knoflook, een flinke klont boter en de sjalotjes in een dikke pan. Voeg vervolgens beetje bij beetje de witte wijn en vervolgens de bouillon toe.
2. Zet het vuur uit als de rijst al dente is. Roer nu de parmigiano met nog een klontje boter door de risotto en breng verder op smaak met een beetje peper en zout.
3. Halveer ondertussen de gepelde tomaten en bak deze in een beetje olijfolie met het andere sjalotje.
4. Bak de sint jakobsschelpen in een aparte Koekenpan in boter en olie in ongeveer 4 minuten goudbruin. Maak af met peper en zout.
5. Verdeel de risotto over 4 borden met daaroverheen de tomaten en de sint jakobsschelpen. Bestrooi als laatst met de verse peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten