Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pompoenlasagne

Pompoenlasagne

Door: marcdepester

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-08-2017

Ingrediënten 6 personen


1.5 kg butternutpompoen
3 sjalotjes, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngeperst
500 gr gemengd gehakt
200 gr champignons
450 ml tomatenpassata
2 el tomatenpuree
1 el Provençaalse kruiden
400 gr mozzarella, in blokjes
2 eitjes
15-tal kerstomaatjes, in twee gesneden
100 gr rucola
peper
zout
kokosolie
olijfolie



Lekkere en gezonde ovenschotel uit Italië . Glutenvrij en suikerarm ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Prik met een vork gaatjes in de butternutpompoenen en gaar ze gedurende 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
-Doe de champignons in de Blender en maal ze kort fijn.
-Fruit de sjalotjes en de teentjes look aan in een lepel kokosolie. Voeg vervolgens het gehakt en de fijngemalen champignons toe en bak gaar. Doe nu de tomatenpassata en het tomatenconcentraat erbij. Kruid met Provençaalse kruiden, een snuifje zout en een snuifje peper.

-Haal de pompoenen uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen.
-Snijd ze in de lengte doormidden en lepel de pitjes er uit. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de butternuts en schep het in een grote kom. Voeg hier de tomaten-gehaktsaus, ¾ de van blokjes mozzarella en de twee eitjes aan toe. Meng het geheel goed onder mekaar.

-Bestrooi met de resterende blokjes mozzarella en zet de lasagne een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180 graden.

-Maak ondertussen het slaatje door de rucola te mengen met de kerstomaatjes en een scheutje olijfolie.

-Serveer de pompoenlasagne samen met het slaatje.

Tags

Bron

Steffie Vertrist - Njam - de gezonde goesting -



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top