1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Flammkuchen met verse cantharellen.

Flammkuchen met verse cantharellen.

  • Duits, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-08-2017

Ingrediënten 2 personen


- 1 rol deeg voor Flammkuchen (Tante Fanny) of zelf maken
- 100 gram creme fraiche
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 100 gram cantharellen
- ½ ui (of 1 kleine)
- peper en nootmuskaat (zout is niet nodig want de spekjes zijn al zout genoeg)



Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.
Flammkuchen met verse cantharellen.

Toen we een weekendje in de Duitse Eifel waren hebben we er van de heerlijk verse cantharellen genoten. Tal van gerechten kon je ermee bestellen.  Een variatie ermee was deze Flammkuchen. Flammkuchen is oorspronkelijk afkomstig uit de Elzas  (Tarte flambee) maar tegenwoordig vervagen de grenzen en daarmee ook de streekgerechten
Als je vers deeg uit het koelvak gebruikt staat dit zelfs in een kwartiertje op tafel.

N.B. Je kunt de spekjes en cantharellen ook eventjes voorbakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Rol het deeg uit op het bakpapier uit en rol het met een deegrol zo mogelijk nog een beetje verder uit.
- Klop de creme fraiche met de peper en nootmuskaat glad en smeer het met de achterkant van een lepel op het deeg.
- Verdeel de spekreepjes, schoongemaakte cantharellen en in halve ringen gesneden uien over het geheel en zet dit ongeveer 10 minuutjes in een goed voorverwarmde oven op 250 graden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top