Overheerlijke lavacakejes met kaneelijs

  • Wereld, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2017

Voor het eerst gemaakt op moederdag en ik was er meteen verliefd op.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
- 125 gr pure chocolade, gebroken
- 125 gr boter
- 4 eieren
- 80 gr suiker
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- 1/2 bak kaneelijs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
10 muffinvormpjes, ingevet

Bereidingswijze

Smelt de chocolade en roer de boter erdoor. Klop intussen de eieren met de suiker luchtig. Schenk de chocola erbij en roer goed door. Voeg het bakmeel to en roer tot een glad beslag. Giet het beslag in de muffinvormpjes en laat 1 uur koelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de cakejes circa 10 minuten in de oven (de binnenkant hoort vloeibaar te zijn). Neem ze uit de vormpjes en serveer met het kaneelijs.

Bron

Boodschappen magazine

Serveertip

Steek een waaiertje van koek in het ijs.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten