Sukadelapjes à la Sergio Herman

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-08-2017
  • Sukadelapjes à la Sergio Herman

    Sukadelapjes à la Sergio Herman

    Sukadelapjes à la Sergio Herman

Of het nu zomer of winter is, heerlijke malse sukadelapjes gaan er altijd in. Dit recept van Sergio Herman is echt verrukkelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* klont boter
* 4 sukadelapjes van ongeveer 250 gr
* 1 zoete ui, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, geperst
* 50 gr spekreepjes
* 1 flesje Vedett IPA
* 2 eetl chardonnay-azijn (of gewone witte wijnazijn)
* 200 gr gepelde tomaten, in blik
* 5 dl kalfsjus
* 2 takjes tijm
* 2 laurierblaadjes
* peper/zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kruid de sukadelapjes met zwarte peper van de molen en zeezout (pas op, niet te veel gebruiken!).
2. Verhit de boter in een pan en schroei het vlees aan alle kanten mooi dicht.
3. Voeg nu een klein beetje boter toe en voeg de ui, knoflook en spek toe en laat alles mee bakken.
4. Blus af met het bier en de azijn en laat voor de helft verdampen.
5. Voeg de tomaten, kalfsjus, tijm en laurier toe en breng aan de kook.
6. Plaats een deksel op de pan en zet nu het vuur lager om het vlees circa 3 uur te laten sudderen.
7. Eventueel op smaak brengen met zwarte peper en zeezout.

Bron

Culy.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten