1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Pesto
  6. Pasta met gefrituurde knoflooktofu en pesto

Pasta met gefrituurde knoflooktofu en pesto

Door: marcdepester

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2017

Ingrediënten 4 personen


200 g tofoe (blok)
500 g linguine
200 g kerstomaten
80 g rucola
150 g parmezaan
150 g pijnboompitten
3 teentjes knoflook
10 eetl. olijfolie
3 plantjes basilicum
1 koffiel. paprikapoeder
peper en zout


Pasta met gefrituurde knoflooktofu en pesto
Pasta met gefrituurde knoflooktofu en pesto

Een vegetarische topper die ook in de smaak zal vallen bij de niet vegetaristen ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :


- Dep de tofu droog en snij in reepjes. Meng met het paprikapoeder, 2 teentjes geperst knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Bak 4 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snij 50 g van de parmezaan in schilfers. Rasp de overige 100 g fijn.
- Snij de kerstomaatjes in 4.
- Hak de rucola grof.

Maak de pesto:
-hak de basilicumblaadjes grof en doe ze in een hoge beker, samen met de ongebakken pijnboompitten. Mix heel fijn. Voeg 6 eetl. olijfolie toe, 1 teentje geperst knoflook, de fijn geraspte parmezaan, peper en zout. Mix tot een smeuïge pasta.
Bereiding:
1. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
2. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de gemarineerde tofureepjes (met de marinade) tot ze goudbruin en lichtjes krokant zijn.
3. Schep de pesto onder de linguine en strooi er de tofu, de goudbruin gebakken pijnboompitten, de rucola en de kerstomaatjes over. Werk af met de schilfers parmezaan.
Tip
De pesto kan u gerust al de dag vooraf maken

Tags

Serveertip

Wijntip = Villa Sopita D.O.C. Valpolicella uit Italië

Italiaanse rode wijn uit de streek van Verona (Noord-Italië). Bezit een aangenaam fris en fruitig boeket. Ook de smaak is licht en fruitig.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top