1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Satesaus

Satesaus

Door: Vlogger_Smulweb_Loesje

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-08-2017

Ingrediënten 4 personen


1 pot pindakaas, 350g
200 ml lauwwarm water
2 tl sambal
2 el ketjap
2 t knoflook, gesnipperd
1 tl laos
1 tl djinten
2 tl djahe
2 tl ketoembar
2 el gula djawa
1 tl trassi
sap van een halve limoen
2 el olie


Satesaus
Satesaus

Ja! Dit maak je dus makkelijk zelf, heerlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. verwarm olie op laag vuur in steelpan. Voeg alle kruiden en de knoflook, trassi en sambal toe. Bak tot het gaat geuren.
2. Voeg dan gula djawa, ketjap, pindakaas toe. Roer goed door en maak zo dun als je wil met het water. Let op dat het vuur laag blijft, anders verbrandt de saus!

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top