Satesaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-08-2017
  • Satesaus

    Satesaus

    Satesaus

Ja! Dit maak je dus makkelijk zelf, heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot pindakaas, 350g
200 ml lauwwarm water
2 tl sambal
2 el ketjap
2 t knoflook, gesnipperd
1 tl laos
1 tl djinten
2 tl djahe
2 tl ketoembar
2 el gula djawa
1 tl trassi
sap van een halve limoen
2 el olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. verwarm olie op laag vuur in steelpan. Voeg alle kruiden en de knoflook, trassi en sambal toe. Bak tot het gaat geuren.
2. Voeg dan gula djawa, ketjap, pindakaas toe. Roer goed door en maak zo dun als je wil met het water. Let op dat het vuur laag blijft, anders verbrandt de saus!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten