Mihoensoep met vis en groenten

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-08-2017
  • Mihoensoep met vis en groenten

    Mihoensoep met vis en groenten

    Mihoensoep met vis en groenten

In nog geen 30 minuten tover je deze lekkere en pittige maaltijdsoep op tafel ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
400 g wokmix vis (diepvries)
300 g sojascheuten (vers of diepvries)
200 g snijbonen (diepvries)
50 g rijstvermicelli (mihoen)
400 g wortelen
1 courgette
2 cm gember
1 ui
1 teentje knoflook
2 lente-uitjes
2 liter groentebouillon (3 blokjes opgelost in 2 L heet water)
3 eetl. olijfolie
2 eetl. chilisaus
2 eetl. oestersaus
2 koffiel. kerriepoeder
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Hou gescheiden.
- Snij de wortelen in schijfjes.
- Halveer de courgette in de lengte. Verwijder eventueel de pitten. Snij daarna in plakjes van 0,5 cm dik.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn voor de afwerking.
Bereiding:
1. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof er de fijngesnipperde ui glazig in.
2. Voeg het fijngesnipperde teentje knoflook toe, samen met de wortelschijfjes, 2 koffiel. kerrie, de fijngeraspte gember en meng goed. Laat enkele minuten stoven.
3. Leng aan met 2 L groentebouillon. Laat 5 min. zachtjes koken.
4. Voeg de plakjes courgette toe, samen met de sojascheuten (diepvries niet ontdooien) en de diepgevroren snijbonen. Laat 8 à 10 min. koken op een zacht vuurtje.
5. Voeg de diepgevroren vismengeling en de rijstnoedels toe. Dek af, haal onmiddellijk van het vuur en laat 5 min. rusten.
6. Kruid met 2 eetl. oestersaus en 2 eetl. chilisaus en voeg naar smaak peper en zout toe.
Afwerking :
Werk af met fijngesneden lente-uitjes en dien meteen op.

Bron

colruyt

Serveertip

Voor een iets zachtere soep kan u de oestersaus vervangen door 3 à 4 eetl. sojasaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten