Zuurkool (GOELASJ) UIT SZEGED gemaakt in de Römertopf (4 personen)

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-08-2017

Lekker winters recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram uien pellen, in ringen snijden
40 gram reuzel of boter smelten, de uien daarin glazig fruiten
1 el paprikapoeder
1 el tomatenpuree erdoor roeren
250 gram varkensvlees
250 gram rundvlees in blokjes snijden, met
zout
peper bestrooien, aan de uien toevoegen en aanbraden, het vlees

afwisselend met

500 gram wijnzuurkool in de geweekte römertopf leggen
2,5 dl vleesbouillon toevoegen, de römertopf met het deksel erop in de koude oven

zetten.
1 tl maïzena door
1 el koud water roeren, met
2,5 dl zure room 15 minuten voor het eind van de kooktijd door de goelasj roeren.
Oven op: 200-225 graden
Oventijd: 105-125 minuten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan en dan of en römertopf of en slowcooker

Bereidingswijze

200 gram uien pellen, in ringen snijden
40 gram reuzel of boter smelten, de uien daarin glazig fruiten
1 el paprikapoeder
1 el tomatenpuree erdoor roeren
250 gram varkensvlees
250 gram rundvlees in blokjes snijden, met
zout
peper bestrooien, aan de uien toevoegen en aanbraden, het vlees

afwisselend met

500 gram wijnzuurkool in de geweekte römertopf leggen
2,5 dl vleesbouillon toevoegen, de römertopf met het deksel erop in de koude oven

zetten.
1 tl maïzena door
1 el koud water roeren, met
2,5 dl zure room 15 minuten voor het eind van de kooktijd door de goelasj roeren.
Oven op: 200-225 graden
Oventijd: 105-125 minuten

Bron

koken uit de romertopf

Serveertip

Serveren met: aardappelpuree en schaaltje zure room er los bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten