1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Zuurkool
  6. Zuurkool (GOELASJ) UIT SZEGED gemaakt in de Römertopf (4 personen)

Zuurkool (GOELASJ) UIT SZEGED gemaakt in de Römertopf (4 personen)

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-08-2017

Ingrediënten 4 personen


200 gram uien pellen, in ringen snijden
40 gram reuzel of boter smelten, de uien daarin glazig fruiten
1 el paprikapoeder
1 el tomatenpuree erdoor roeren
250 gram varkensvlees
250 gram rundvlees in blokjes snijden, met
zout
peper bestrooien, aan de uien toevoegen en aanbraden, het vlees

afwisselend met

500 gram wijnzuurkool in de geweekte römertopf leggen
2,5 dl vleesbouillon toevoegen, de römertopf met het deksel erop in de koude oven

zetten.
1 tl maïzena door
1 el koud water roeren, met
2,5 dl zure room 15 minuten voor het eind van de kooktijd door de goelasj roeren.
Oven op: 200-225 graden
Oventijd: 105-125 minuten


Verder heb je nodig


Braadpan en dan of en römertopf of en slowcooker


Lekker winters recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

200 gram uien pellen, in ringen snijden
40 gram reuzel of boter smelten, de uien daarin glazig fruiten
1 el paprikapoeder
1 el tomatenpuree erdoor roeren
250 gram varkensvlees
250 gram rundvlees in blokjes snijden, met
zout
peper bestrooien, aan de uien toevoegen en aanbraden, het vlees

afwisselend met

500 gram wijnzuurkool in de geweekte römertopf leggen
2,5 dl vleesbouillon toevoegen, de römertopf met het deksel erop in de koude oven

zetten.
1 tl maïzena door
1 el koud water roeren, met
2,5 dl zure room 15 minuten voor het eind van de kooktijd door de goelasj roeren.
Oven op: 200-225 graden
Oventijd: 105-125 minuten

Serveertip

Serveren met: aardappelpuree en schaaltje zure room er los bij.

Bron

Koken uit de romertopf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ellepelleke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ellepelleke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top