Spicy beef empanadas met cheddar

  • Mexicaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-2017
  • Spicy beef empanadas met cheddar

    Spicy beef empanadas met cheddar

    Spicy beef empanadas met cheddar

Serveer deze empanadas met de  Merlot van Jacob's Creek, een fantastische wijn spijs combinatie! 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
500 g gehakt
1 tl oregano
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnzaadpoeder
2 el sriracha
2 el tomatenpasta
1 paprika, fijn gesneden
1 ui, fijn gesneden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
peper en zout
150 g cheddarkaas, geraspt
1 losgeklopt ei
20 bladerdeegplakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, bekleedde bakplaat, Snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verhit een el olijfolie in de Koekenpan. Fruit hier de ui in. Voeg vervolgens de gehakt, knoflook, oregano, korianderpoeder, komijnzaadpoeder, sriracha, tomatenpasta en paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten tot de gehakt gaar is.
3. Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen. Snijd de cheddarkaas in blokjes en meng dit met de vulling. Steek de bladerdeeegplakjes uit met een grote ronde steekvorm.
4. Snijd rondjes uit het bladerdeeg en vul deze met de vulling. Duw de empanadas dicht met een vork.
5. Leg de empanadas op een bekleedde bakplaat, besmeer ze met het geklutste ei en bak ze in ongeveer 20 minuten af.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten