Cinnamon roll pancakes
- Amerikaans, Ontbijt
- 10-20 min.
Dit recept voor American pancakes moet je een keer proberen!
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor het pannenkoeken beslag:150 g bloem
250 ml melk
2 el baking powder
1 ei
1 tl zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker (8 g)
snufje zout
Voor de kaneel swirl:
2 el gesmolten boter
4 el poedersuiker
1 el bruine basterdsuiker
1 el kaneel
Voor de glaze:
50 ml slagroom
100 g poedersuiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 432,90 kcal |
Koolhydraten | 67,71 g |
Eiwitten | 8,85 g |
Vetten | 13,61 g |
Benodigdheden
Beslagkom, koekenpan, garde, spuitzakBereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de pancakes in een beslagkom met een garde, Zet de Koekenpan op het vuur en laat deze op een klein vuurtje langzaam warm worden met een beetje zonnebloemolie erin.
2. Meng de ingrediënten voor de kaneel swirl met een garde en doe deze in de spuitzak. Knip hier het puntje af en leg deze klaar voor gebruik.
3. Schenk met een kleine soeplepel een lepel beslag in de pan en draai het vuur iets hoger. Wanneer de onderkant bijna gaar is pak je de spuitzak erbij en maak je een cirkel van het suiker-kaneel mengsel op de pancake.
4. Wacht een minuut en draai de pannenkoek om. Herhaal dit tot het beslag op is.
5. Maak de glaze door de slagroom en de poedersuiker te mengen met een garde.
6. Serveer de pancakes op een grote stapel en maak af met de glaze.