Cinnamon roll pancakes

  • Amerikaans, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2017
  • Cinnamon roll pancakes

    Cinnamon roll pancakes

    Cinnamon roll pancakes

  • Cinnamon roll pancakes

    Cinnamon roll pancakes

    Cinnamon roll pancakes

Dit recept voor American pancakes moet je een keer proberen! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het pannenkoeken beslag:
150 g bloem
250 ml melk
2 el baking powder
1 ei
1 tl zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker (8 g)
snufje zout

Voor de kaneel swirl:
2 el gesmolten boter
4 el poedersuiker
1 el bruine basterdsuiker
1 el kaneel

Voor de glaze:
50 ml slagroom
100 g poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Beslagkom, koekenpan, garde, spuitzak

Bereidingswijze

1. Meng de ingrediënten voor de pancakes in een beslagkom met een garde, Zet de Koekenpan op het vuur en laat deze op een klein vuurtje langzaam warm worden met een beetje zonnebloemolie erin.
2. Meng de ingrediënten voor de kaneel swirl met een garde en doe deze in de spuitzak. Knip hier het puntje af en leg deze klaar voor gebruik.
3. Schenk met een kleine soeplepel een lepel beslag in de pan en draai het vuur iets hoger. Wanneer de onderkant bijna gaar is pak je de spuitzak erbij en maak je een cirkel van het suiker-kaneel mengsel op de pancake.
4. Wacht een minuut en draai de pannenkoek om. Herhaal dit tot het beslag op is.
5. Maak de glaze door de slagroom en de poedersuiker te mengen met een garde.
6. Serveer de pancakes op een grote stapel en maak af met de glaze.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten